The Revenant – Legenda lui Hugh Glass

Cronică de film

The revenant_1

I. The Revenant – în linii mari…

Cu un buget de peste 135 milioane de dolari și cu o distribuție de excepție, The Revenant pare să fie unul dintre cele mai bune filme apărute în 2015. Filmul îi reunește pe Leonardo DiCaprio (Hugh Glass), Tom Hardy (John Fitzgerald) și Lukas Haas (Jones), care au mai jucat împreună în Inception (2010).

II. Intriga în The Revenant

Acțiunea filmului se petrece în America de Nord a anului 1820 și are în prim plan un grup de coloniști, comercianți de blănuri, care în frunte cu Hugh Glass, încearcă să găsească drumul spre casă și să scape de un asalt pus la cale de un grup de indieni.

Inspirat din întâmplări adevărate și din romanul lui Michael Punke, filmul ni-l prezintă pe Glass în lupta sa pentru supraviețuire după ce este atacat și mutilat de un urs Grizzly. Părăsit de grupul său și cu sufletul sfâșiat după ce fiul său este ucis de către John Fitzgerald, unul dintre membrii grupului, Hugh Glass nutrește în mintea sa un plan de răzbunare care îl ține în viață și îi dă putere să își continue drumul pentru a-l găsi pe Fitzgerald.

the Revenant_2

III. PRO și/sau CONTRA [opinii personale]

PRO: Pe lângă scena în care Hugh Glass își cauterizează rana de la gât cu praf de pușcă sau cea în care doarme în leșul calului său, scena în care acesta este atacat de urs reprezintă una dintre cele mai intense și captivante scene ale filmului.

Punând în practică tehnici de supraviețuire de tipul celor folosite de Bear Grylls, DiCaprio pare să fi devenit unul dintre actorii favoriți la decernarea Globurilor de Aur și a mult râvnitelor statuete Oscar.

În cazul Globurilor de Aur, preferința publicului a fost confirmată și de către juriu, care a acordat peliculei trei premii. The Revenant s-a impus în fața celorlalte filme nominalizate la categoriile cel mai bun film – dramă, cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) și cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă (Leonardo DiCaprio), devenind astfel cel mai premiat lungmetraj al celei de-a 73-a ediții a Galei de decernare a Globurilor de Aur.

DiCaprio a culminat prin discursul său în care nu a uitat să mulțumească regizorului, colegilor, dar și lui Tom Hardy (Fitzgerald din The Revenant), ținând să menționeze în mod special că e sigur de faptul că acesta nu l-ar îngropa de viu și nu l-ar lăsa să moară în pădure.giphy

De neuitat rămâne însă reacția hilară a lui DiCaprio, care a devenit virală pe internet după ce Lady Gaga a fost desemnată câștigătoarea Globului de Aur pentru cea mai bună actriță într-o miniserie/film TV.

Se pare că extravaganta artistă l-a atins din greșeală pe actor, iar reacția lui acestuia n-a ezitat să apară.

CONTRA: Deși în general e un film palpitant, începutul „prinde greu” și îți dă senzația că trebuie să revezi primele 10 minute pentru a înțelege subiectul acestuia.

 

IV. Detalii tehnice

Notă Imdb: 8.3

Regizor: Alejandro González Iñárritu

Durată: 156 min.

Lansare în România: Dacă doriți să vizionați filmul este important să știți că acesta va avea premiera oficială în România pe data de 22 ianuarie 2016.

 

 

 

 

Written by Minerva Lacatusu

1 Comment
  1. The Revenant | CinEmil

    […] inca ceva: pana acum, un singur articol despre The Revenant: pe ImperiaCultura.ro (un site pe care zic sa-l urmariti cu atentie in perioada urmatoare). Salutari RAZBUNATOARE […]

Leave a Reply

Abonare la ImperiaCultura.ro via e-mail

Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail pentru a primi noutăți, precum și cele mai recente articole publicate

Join 794 other subscribers