Gone Girl (2014)

Cronică de film

gone-girl-2I. Gone Girl – în linii mari…

Gone Girl este genul de thriller psihologic, plin de suspans, având personaje cu un caracter puternic, bine conturat. Filmul este al 10-lea ca număr din seria celor regizate de David Fincher (în regia acestuia au mai apărut filme ca The Fight Club sau The Social Network). Deși filmul este apreciat pe Imdb (nota 8.2), acesta nu a obținut decât o nominalizare la prestigioasa statuetă Oscar.

Filmul începe într-o manieră criptică, aproape de punctul final, fiind „condimentat” cu multe flashuri ce prezintă anumite episoade importante din trecutul cuplului Dunne, cuplu asupra căruia se centrează intriga filmului.

gone-girlII. Intriga în Gone Girl

Inspirat din romanul lui Gillian Flynn cu același nume, care a apărut în 2012, Gone Girl ne prezintă povestea palpitantă a unui cuplu aparent fericit, aflat în primii 5 ani de căsnicie. „Liniștea conjugală” este zguduită de dispariția seducătoarei soții, Amy Elliot-Dunne (interpretată de Rosamund Pike), dispariție pe care soțul acesteia, Nick Dunne (Ben Affleck) o găsește inexplicabilă, dar o consideră un eveniment favorabil pentru viața sa amoroasă, extra-conjugală.

Încă din primele minute ale filmului aflăm din relatările episodice ale lui Amy că ea și soțul ei au renunțat la locurile de muncă din New York pentru a se întoarce să aibă grijă de mama lui Nick, în Missouri, deoarece aceasta suferea de cancer în stadiu terminal. Cei doi cumpăraseră un bar în centrul orașului (The Bar), pe care îl administra Nick împreună cu sora lui geamănă, Margo, în timp ce Amy are „grijă” de casă.

În momentul dispariției lui Amy, Nick alertează poliția și cooperează pentru a-și găsi soția, însă fără să bănuiască, la început, ce plan diabolic îi pregătise aceasta pentru a se răzbuna din cauza infidelității acestuia.

III. PRO și/sau CONTRA [opinii personale]

Gone Girl, film of the weekDoar PRO: Gone Girl este tipul de film inteligent, care îți captează atenția încă din primele secvențe, părând ușor siropos, dar creând o stare de tensiune continuă, amestecând emoția cu teama și curiozitatea cu incertitudinea.

Filmul păstrează o urmă ușoară de agresivitate, exceptând scena crimei, care este destul de dură, însă scena poate fi considerată specifică filmelor de acest gen. Dacă la un moment dat impresia generală cu privire la finalul filmului este predictibilă, întorsătura pe care o ia face ca acesta să fie unul uimitor și total neașteptat, iar acest lucru dă o tentă de originalitate peliculei regizate de David Fincher.

Dacă am reușit să trezim curiozitatea cititorului, atunci îl invităm să vizioneze Gone Girl și, dacă acesta dorește, poate să ne scrie opinia sa cu referire la film în secțiunea de mai jos dedicată comentariilor.

IV. Detalii tehnice

Notă Imdb: 8.2

Regizor: David Fincher

Durată: 149 min.

Lansare: Filmul a fost lansat în 3 octombrie 2014.

 

Written by Minerva Lacatusu

2 Comments
  1. Anca Iordachescu

    În general, nu mă omor după Ben Affleck și sincer, sunt reticentă în general (încă) la a mă uita la filme cu el. Totuși, mi-a plăcut mult Gone Girl, în special pentru rolul lui Rosamund Pike și al întorsăturii pe care o ia situația, și chiar jocul decent al lui Ben. A câștigat ceva credibilitate în ochii mei. 🙂

  2. Minerva Lacatusu

    Ne bucurăm că v-a plăcut și apreciem că ne-ați scris părerea dvs. legată de acest film.

Leave a Reply

Abonare la ImperiaCultura.ro via e-mail

Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail pentru a primi noutăți, precum și cele mai recente articole publicate

Join 794 other subscribers