Festivalul Internațional de Film CINECULTURA, 14-19 martie

La mijlocul lunii martie, Aula Magna a Universității de Vest va găzdui o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film CINECULTURA. În acest an, cea de-a șaptea ediție a deja bine-cunoscutului Festival de Film organizat de lectorii de limbi străine, studenți și voluntari, va avea loc între 14 și 19 martie. În această perioadă, publicul va putea viziona 12 filme din 13 țări.

Festivalul va începe Luni, 14 martie, cu „Pescuit sportiv”, filmul lui Adrian Sitaru din 2008. Este povestea unui cuplu obișnuit care trece printr-o experiență extremă, ce scoate la iveală probleme grave ale vieții lor intime și nu numai.

În cea de a doua seară a Festivalului, pe 15 martie, spectatorii vor fi purtați în două ere diferite. În timp ce drama italiană “Maraviglioso Boccaccio”, de la ora 17:30, ne transpune în Florența secolului al XIII-lea, thriller-ul cibernetic german “Who am I – Kein System ist sicher” ne aduce în zilele noastre, de la ora 20:00, spunându-ne povestea incredibilă a unui grup berlinez de hackeri.

Ziua de miercuri, 16 martie, debutează de la 17:30 cu a doua producție italiană a Festivalului. Regizorul Giampaolo Montesanto ne va face onoarea de a prezenta personal documentarul „Italiani d’Eritrea – Una storia d’amore lunga cent’anni”. De la ora 20:00, spumoasa și atât de actuala comedie franceză „Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?” ne pune față în față cu dilemele unei familii franceze multiculturale.

„Mrtav ‘ladan” este filmul care reprezintă Serbia, joi, de la ora 17:30. Comedia care se petrece la Vrsac este filmul cu cea mai mare audiență la public din toate timpurile, din Serbia. Cel de-al doilea film al serii este producția portugheză Sangue do meu sangue”, semnată de reputatul João Canijo, care ne prezintă drama unei familii dintr-un cartier mărginaș ale Lisabonei.

Seara de vineri, cu începere de la ora 17:30, este rezervată nominalizării austriece la Oscar Das weiße Band – eine deutsche Kindergeschichte”. Impresionantele fotografii monocrome creează o atmosferă de anxietate cu privire la o serie de accidente care s-au petrecut la începutul Primului Război Mondial. La Coeur de Madame Sabali” de la ora 20:00, marchează debutul primei prezențe canadiene la Festivalul CINECULTURA. Cel de-al doilea film francofon al Festivalului este o comedie despre o femeie care în urma unui transplant de inimă simte o legătură specială cu donatoarea sa.

Sâmbătă, 19 martie, va fi un adevărat maraton cinematografic, cu trei filme programate începând cu ora 15:30. La Herida” este drama spaniolă care narează povestea unei tinere ce suferă de tulburarea de personalitate borderline. De la 17:30 urmează documentarul Tango negro: as raízes africanas do Tango”. Co-producția angolezo-francezo-argentiniană merge pe urmele celebrului stil muzical și de dans, tocmai până la originile sale africane. Festivalul se va încheia cu proiecția omnibus, din Armenia, Half Moon Bay”, un film inspirat din colecția „Premiul Pulitzer”, romanul fiind cel al lui William Saroyan.

Toate filmele vor fi difuzate în limbile originale, cu subtitrări în engleză sau în română. Datorită sprijinului financiar venit din partea ambasadelor și a centrelor culturale ale țărilor participante, sau a generozității respectivelor case de producție, și în acest an intrarea este liberă.

Pentru mai multe detalii despre filme accesați cinecultura.ro.

Mai jos puteți consulta programul festivalului:

 

Written by Minerva Lacatusu

Leave a Reply

Abonare la ImperiaCultura.ro via e-mail

Vă rugăm să introduceți adresa de e-mail pentru a primi noutăți, precum și cele mai recente articole publicate

Join 794 other subscribers